”21 Jump street” – filmrecension för BT

20Apr12

21 Jump street
Regi: Phil Lord & Chris Miller
Med: Jonah Hill, Channing Tatum, Dave Franco, Ice Cube m fl.
Komedi
Betyg: * * *

21 Jump Street kastade in Johnny Depp i den popkulturella sfären på allvar i brytningen mellan 80- och 90-tal. En charmig och harmlös serie om två poliser som löser high school-brott undercover. Denna reboot känns fräschare än mycket annat som mals på nytt från 80-talet.

I skolan var Schmidt (Jonah Hill) den blonderade nörden och Jenko (Channing Tatum) sportsnyggingen. Sju år senare går de ut polisskolan tillsammans, blir cykelpatrullerande konstaplar och misslyckas med ett ingripande. Som straff får de i uppdrag att infiltrera en knarkliga och hitta superdrogen HFS på high school som studenter.

Att Hill är en komisk talang visste vi. Muskelpaketet Tatum känns som ett betydligt osäkrare kort. Jag förknippar honom mest med hårdhudade karaktärer med bister uppsyn som i Fighting (2009). Han visar sig vara ett gott yin till Hills yang.

21 Jump street är ett lyckat giftermål mellan buddymovie och high school-rulle. Sista hälften haltar en del och fylls ut med onödigt långa actionsekvenser. Men på det hela taget är detta en stabil komedi med finurliga självreferenser, högt tempo och med en ironiskt kärleksfull glimt i ögat.

Fredrik Söderlund

Annonser


No Responses Yet to “”21 Jump street” – filmrecension för BT”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: