Calexico & Woven Hand – skivrecensioner för BT

12Sep12

Artist: Calexico
Album: Algiers
Bolag: City slang/Playground
Genre: Pop/country
Betyg: 3

John Ford gjorde otaliga western-klassiker filmade i grandiosa Monument Valley. 50-talsfilmer som Förföljaren präglades av öken, damm, manlighet och shoot-outs. Calexico skulle kunna passera som en modernare och lite vemodigare musikversion av en Ford-western.
Algiers handlar inte om Algeriet utan om området i New Orleans som plattan är inspelad i. Om barer, brustna hjärtan och stadsdelens otaliga kyrkor.
Joey Burns lena röst och halvspruckna gitarr tillsammans med John Convertinos tassande trummor är fortfarande en särart. De mexikanska influenserna känns dock mer som turistvykort än som ett piggt inslag nu för tiden.
Sjunde albumet är en jämn, men kanske för enhetlig samling sånger där många spår glider in i varandra utan att riktigt hävda sig.

Fredrik Söderlund

Artist: Woven Hand
Album: The Laughing stalk
Bolag: Glitterhouse/Border
Genre: Rock
Betyg: 3

David Eugene Edwards är beryktad för sina intensiva liveshower. De fungerar nästan som en slags exorcism. The Laughing Stock är sjunde albumet som Woven hand (Edwards tidigare band var 16 Horsepower) och ännu ett folkgoth-kapitel skrivet av den tvivlande prästsonen.
Lite mer rostig blues och skev country än senast, men fortfarande mycket överdramatiskt mörker, olycksbådande bibelprofetior och rosslande gitarrer. Edwards har möjligen sin bästa tid bakom sig och en del av albumet går bort sig i ett snårigt och tungrott oväsen. Samtidigt tonsätter han sina besvärjelser som ingen annan och tog över stafettpinnen från Nick Cave för länge sedan. Låtar som Maize och Glistering Black är fantastiska i sin tribala inramning.

Fredrik Söderlund

Annonser


No Responses Yet to “Calexico & Woven Hand – skivrecensioner för BT”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: