Dido & Ralf Gyllenhammar – skivrecensioner för BT.

06Mar13

Dido

Dido
Album: Girl who got away
Bolag: RCA/Sony
Genre: Pop
Betyg: 2

Progression är alltid en absolut nödvändighet, Ramones och AC/DC undantagna. Dido har inte släppt ett album sedan 2008. Hon är fortfarande fast i en klinisk storbolagsstudio och slätstrukna triphop-beats. Snart kommer 1999 ringa henne och vilja ha sin ljudbild tillbaka. Sönderkramade rapparen Kendrick Lamar får agera fräschhetsmarkör i Let us move on. Men en titel räcker inte, musiken måste också gå vidare.
Jag kan inte sluta tänka på vad Didos väna röst skulle kunna göra i till exempel forna Cocteau Twins-mannen Robin Guthries mörka ambientlandskap.
Det är frustrerande att lyssna på musik som inte verkar vilja någonting, bara existera som en snygg Verner Panton-stol. Grattis alla designbutiker, ni har fått ert vårsoundtrack.

Fredrik Söderlund

Ralf G

Ralf Gyllenhammar
Album: Bed on fire
Bolag: Gain/Sony
Genre: Rock
Betyg: 3

Så gick hans pojkdröm i uppfyllelse. Nu får Ralf ”Mustasch” Gyllenhammar leka powerballad-Elton John i Melodifestivalen. Och han tar i från tårna. I sammanhanget är låten ett välbehövligt shownummer som inte skäms för sig. Ett brinnande piano, smäktande stråkar och finalklar.
Resten av albumet är ihopsamlade singlar från moderbandets karriär med en cover av 2Pacs California love som lök på laxen.
Mustasch gör bruksrock för vägarna där både korv med mos på bensinmacken, småländska skogar och ett resesällskap som spelar luftgitarr utgör scenerierna.
Göteborgsbandet är förmodligen bättre än de flesta i Sverige på att leverera effektiva riff och ”rawk”. Framför allt när de låter som en korsning mellan Monster Magnet och Soundgarden.

Fredrik Söderlund

Annonser


No Responses Yet to “Dido & Ralf Gyllenhammar – skivrecensioner för BT.”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: