The Mary Onettes & Johnossi – skivrecensioner för BT

20Mar13

hit_the_waves-22719887-frntl

The Mary Onettes
Hit the waves
Bolag: Labrador/Border
Genre: Pop
Betyg: * * *

När The Mary Onettes går ut och säger att det är viktigt att göra en dålig skiva, så menar de nog snarare ”inte creddig”. Jönköpings synthindiepop-konungar har å andra sidan anlitat Dan Lissvik (före detta Studio) som ljudwizzard.
Den vadderade mixen av 80-talets mjukaste mattor och vilset vemod är honung för öronen. Tydligen snöade sångaren och låtskrivaren Philip Ekström in rejält på Peter Gabriel under inspelningen. Helt ok för mig, det är dags att Gabriels sologrejer får en renässans.
The Mary Onettes får vatten på sin kvarn. Hit the waves är trots allt deras minst spännande stund hittills. Definitivt ett sofistikerat mellanalbum, men kanske i vagaste laget. Kvartetten har nu skakat av sina våtaste 80-talsdrömmar och kan gå vilken väg som helst i framtiden.

Fredrik Söderlund

johnossi

Johnossi
Album: Transitions
Bolag: Universal
Genre: Rock
Betyg: * * *

En text ska ha en bra inledande krok för att göra läsaren intresserad. Det är lektion 1 på journalistutbildningen. Oskar Bonde och John Engelbert kör på samma strategi. Into the wild är en mörkt, frustande monster som sätter tonen. Omskakande och bedårande djävulsk. Dessvärre tvingas jag fortsätta med ett ”tyvärr”. Resten av albumet matchar inte detta Apocalypse Now-artade epos.
Som titeln säger är fjärde albumet en slags övergång till nyare trakter. Duon har bland annat utökat rockpaletten med en hel del piano- och syntslingor.
Johnossi har alltid befunnit sig farligt nära gränsen för vad som är för bredbent och bombastiskt. Förra och fortfarande bästa albumet Mavericks höll sig på rätt sida hela vägen. Transitions är inte lika spikrak och hade behövt en kaosdos.

Fredrik Söderlund

Annonser


No Responses Yet to “The Mary Onettes & Johnossi – skivrecensioner för BT”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: