Bon Jovi – konsertrecension för HD

07Jun13

bonjovi2013

Mycket dökött och fläskrock

Bon Jovi
Parken, Köpenhamn
Tors 6 juni
Rock
Betyg: 2

Joven betyder ung på spanska. Bon Jovi är allt annat än unga idag. En kollega frågade till och med om de fanns fortfarande. Absolut. ”What about now” släpptes faktiskt för bara några månader sedan. Jag måste säga att bandet ser väldigt virila och välmående ut. När Jon Bon Jovi projiceras som en gigantisk och svettig rockstjärna med skinnväst på monitorerna är det säkert många kvinnor i publiken som fortfarande drömmer om en natt med sångaren.

Bon Jovi är som en stadiumrock-smörgåsbord. Det är mycket ”upp med händerna, sträck, dra in magen och andas ut”.  Jag börjar undra om de har färre hits än jag mindes eller om de helt enkelt vägrar spela hälften av dem. Vissa slutar aldrig, som såsiga balladen ”I’ll be there for you”. Sammanslagningen av The Doors bluesrockiga ”Road house blues” och söndertjatade ”Pretty woman” är publikfrieri utan dess like. Konserten bjuder på mycket dökött och fläskrock. Det finns ljusglimtar där min hårdrocksbarndom gör sig påmind. ”Runaway”, ”You give love a bad name” och ”Living on a prayer” gör att det bubblar lite extra i maggropen.

Scenen är uppbyggd som fören på en gigantisk Cadillac med framlyktor och allt.  Men gruppen kör sällan igång och rivstartar i princip aldrig. Transportsträckorna mellan de riktiga hitsen och nyare känns oftast ofantligt långa. Ni vet känslan på schlagerfestivalen när fyra ballader spelas i rad och du bara sitter och gäspar. Parken har aldrig varit den sexigaste av konsertlokaler. Allt försvinner oftast ut i en ljuddimma. FC Köpenhamn verkar stortrivas och fotbollsarenor kommer aldrig vara ideala spelställen. Jovis texter är väl helt oväsentliga att prata om i sammanhanget, men de har alltid varit en slags blöjvariant av en annan man från New Jersey – Springsteen. Nog sagt om det.

Plötsligt tas en tjej upp på scenen, men hon sjunger lite för bra och känns lite för scenvan för att det ska kännas trovärdigt. Lite som att hon är en kompis till bandet sedan tidigare. Ett lite fejkat ”tjejen i lådan”-trick.
”Keep the faith” är en av bandets paradsinglar. Tyvärr Bon Jovi, jag tror inte på er 2013.

Fredrik Söderlund

Annonser


No Responses Yet to “Bon Jovi – konsertrecension för HD”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: