The Civil Wars & The Bandettes – skivrecensioner för HD

28Aug13

thecivilwars

Civil Wars
Civil Wars (Columbia/Sony)
Countryrock
Betyg: 3

Civil Wars är redan högt uppe på de amerikanska listorna. USA älskar den här typen av polerad countryrock. Och med tanke på hur stor Alison Krauss blev i Europa så hindrar ingenting duon från att kunna slå igenom lika stort även hos oss.
Körsången sitter som det vackraste häst och vagn-ekipage. Låtkvaliteten går inte att värja sig mot. Framför allt när det låter som en mörkare och strävare version av Dixie Chicks. Den amerikanska Nashvillesödern tornar upp sig, men biter inte tag som en smutsig westernfilm. Civil Wars kommer antagligen avfärdas av de devota countryfansen. De som ser Willie Nelson som gud och Kris Kristofferson som Jesus.

Fredrik Söderlund

The Bandettes
Take me home (Take me home productions)
Pop
Betyg: 2

Jag antar att bandnamnet The Bandettes är en ordlek som ska föra tankarna till ett kvinnligt The Band. De har till och med en låt som heter ”The beard song” om att vackra män ska ha skägg. Men Skånebandet, med en trummis från Helsingborg, är för tralliga och mil ifrån lika jordiga och varierande som The Band.
Om Dolly Parton skulle göra ännu en Sverigeturné är The Bandettes rätt band på många sätt. Om inte Cookies and Beans hinner före. Problemet är att allt låter nästan likadant. Bortsett från lite jazzpoputflykter. Det banala sänker helheten och jag kommer förmodligen aldrig lyssna på skivan igen.

Fredrik Söderlund

Annonser


No Responses Yet to “The Civil Wars & The Bandettes – skivrecensioner för HD”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: