The Weeknd och Slytest – skivrecensioner för BT och HD

11Sep13

Kiss land

The Weeknd
Album: Kiss land
Bolag: Universal
Genre: Soul
Betyg: * * * *

The Weeknd (alias Abel Tesfaye) låter inte som någon musik jag hade hört tidigare. Den 23-åriga kanadensaren släppte tre fantastiska och egenutgivna album för ett par år sedan. En trilogi som dök ner i sex- och drogfantasier med ett kusligt och vackert sound. Beckmörkt tungsinta ballader där Tesfays falsett blev en effektiv kontrast.
Nu har storbolaget plockat upp honom och han har fått tillgång till att förvandla sin musik till något mer storslaget. På gott och ont. Det lite trasiga passade egentligen bättre samtidigt som bombasmen visar en ny sida av en sällsynt begåvning. Rösten låter skrämmande likt Michael Jacksons, fast om The King of Pop istället hade sjungit om neonupplyst urbanitet och kolsvart dekadens istället för världsproblem.

Fredrik Söderlund

Slytest

The Slytest
Get your front row seat to this trainwreck (Birds will sing for you)
Pop
Betyg: 3

De gamla rockgubbarna lyckas alltid hitta nya fans. Den här gången är det ynglingarna i The Slytest som grävt fram Springsteen, The Band och Dylan. Ett och annat blueskomp dyker också upp. Sångaren och gitarristen Dan Axelsson är från Helsingborgstrakten och frontfiguren i denna brådmogna konstellation.
Det finns även lite punkigare frenesi och sorgsna balladen ”Concrete love”. Låten är skivans centrala och starkaste spår. Fler djupdykningar in i ett brustet hjärta hade gjort ”Get your front row…” gott. Nu landar debuten i ett land där bandet inte riktigt kan bestämma sig om riktningen. Olika influenser i all ära, men helheten blir lidande.

Fredrik Söderlund

 

Annonser


No Responses Yet to “The Weeknd och Slytest – skivrecensioner för BT och HD”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: