Pharrell på Forum i Köpenhamn – konsertrecension för HD

13Sep14

music-pharrell-williams

Pharrell
Forum, Köpenhamn
Fredag 13 september
Soul
Betyg: 3

Det börjar dåna öronbedövande. Scenen tänds långsamt. Pharrell träder fram på en av de fyra ramperna. Dånet övergår i ljusa kvinnoskrik. Det är ”ladies night”. Inte varannan damernas, hundra procent damernas.
Pharrell har sin runda hatt med stora brätten som ser lite som en hipp hjälm. Han är en supersmal loverboy med Prince, Michael Jackson och Stevie Wonder som några ledstjärnor. Variationen har alltid varit Pharrells styrka – pop, soul, r’n’b’, disco och funk. När en av hans bandmedlemmar från tiden i N.E.R.D. kommer in på scenen brakar allt loss i rockig hip hop. Kvällens sprakande höjdpunkt.
”Nu kommer några låtar som jag kanske har någonting med att göra”, säger Pharrell kaxigt. Han har skrivit låtar för både Britney Spears, Justin Timberlake, Gwen Stefani, Nelly och Snoop Dogg för att göra listan relativt kort. Han kör ett medley – både imponerande och som en egoboost. Här framgår det dock hur platt Pharrells senaste album ”Girl” faktiskt är och hur han alltid är bäst som låtskrivare till andra.

Han behöver inte synas eller röra på sig så mycket på scenen. Det sköter de kvinnliga dansarna omkring honom. Fem stycken proffs i ständig rörelse. De sjunger, åmar sig, hoppar, håller rytmen och pumpar upp publiken till max. Han avgudar dem och de gör att han inte behöver fylla upp Forums stora scen på egen hand. Pharrell själv kan gå omkring i lugn takt och fokusera på att falsetten sitter som den ska. Vid ett tillfälle går han av scenen och de får visa upp sina talanger i ett eget nummer. Kanske inte ett hallelujah-moment men definitivt ett skaka rumpan-moment.
Bäst är nog ändå animationerna från projektorerna. De är som är en blandning mellan afrikansk och asiatisk konst utslängda i en annan galax.
Innan kvällens extranummer stampar en extatisk publik så hårt att läktaren håller på att rämna. I sista låten regnar konfetti och liten kille i tioårsåldern får vara med på scenen. Lyckan går knappt att beskriva hos honom. En rörande final.

Fredrik Söderlund

Annonser


No Responses Yet to “Pharrell på Forum i Köpenhamn – konsertrecension för HD”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: