The Sounds – konsertrecension för HD

10Nov13

sound1

The Sounds
The Tivoli, Helsingborg
Lördag 9 september
Rock
Betyg: 4

Efter ett bedövande och stämningsmättat stycke går The Sounds ut hårt med genombrottet ”Living in America”. Men de bor fortfarande i Helsingborg. Åtminstone i sina hjärtan. Det är rörande att se. Både publikens fantastiska respons och i bandets ögon.

”Att komma hem ska vara en schlager” är en bok av Per Hagman. Titeln stämmer bra överens med det som utspelar sig på lördagen. Tryggheten och hemvändarkänslan hos bandet, dedikationen och stödet från de som står nedanför dem. Allt vibrerar i väggarna. The Sounds är återigen på stället som fostrat dem. Vem skulle inte lapa i sig av framgången. Sedan att ljudet ofta skär genom skallen är knappast bandets fel utan mixerbordets.

Blickarna dras hela tiden till centrum. Till en av Sveriges coolaste rockstjärnor. Maja Ivarsson är som vanligt ett rusande tåg av energi. Hon marscherar på scenen, slänger sig mellan de olika sidorna och svävar på ett lyckligt rus. Men hon är så klart inte den enda som blossar upp intensiteten. Multimusikern och bandets låtstomme Jesper Anderberg står som en synttrollkarl i sitt högra hörn och svänger sin långa lugg i takt till musiken han själv skapat.

The Sounds har nog med singlar att fylla ett Greatest hits-album, men vissa låtar är mediokra och kan inte ens glimra som guld ens i Skånes bästa livelokal. Mittpartiet av spelningen blir såsig. Kanske mest som en ursäkt för sångerskan att lugna ner tempot och ta ett par cigarretter. Ingen för röka inomhus utom Maja Ivarsson. Beroende kombinerat med uttänkt poserande.
Konserten hoppar upp på hästen igen ger minst två stegrande finaler. Extra presenter till sina störta fans. De som aldrig kommer svika, tveka eller kasta ett snett öga på sin hemstads kungar och drottning.

Fredrik Söderlund

Annonser


No Responses Yet to “The Sounds – konsertrecension för HD”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: